מילפיי חצילים וגבינת שמנת

אסתי חדד Comments Off on מילפיי חצילים וגבינת שמנת
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מאת: מירי זורגר
זאת אחת המנות האהובות עלי, כמעט בכל אירוע חלבי אני מכינה אותה. ההכנה שלה ממש פשוטה והתוצאה מיוחדת, יפה וטעימה.
באחד האירועים שלי הגישו אותה, באירוע השתתף שף משוויץ, הוא ניגש אלי ואמר לי "אני בד"כ לא כ"כ אוהב חצילים אך מנה זו הפתיעה אותי" כמובן הוא ביקש (וגם קיבל) את המתכון…

מצרכים:
2 חצילים פרוסים ממולחים קלות
שמן לטיגון

לגבינת שמנת
1 1/2 ק"ג גבינה 5%
100 גר' חמאה
100 גר' גבינה צהובה
100 גר' גבינה צפתית
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

שכבת טפנד זיתים
1 קופסת זיתים ירוקים
3 כפות מיונז
1 שן שום כתושה

לשכבת העגבניות
250 גר' רסק עגבניות מקופסא
1 עגבניה
3 שיני שום
1/3 כוס שמן
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/3 כוס מים
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:
תחילה מטגנים את החצילים עד להשחמה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר סופג.
מטגנים את כל הפרוסות.

הכנת הטפנד זיתים:
מסננים את הזיתים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם שאר המצרכים למחית חלקה.

הכנת טפנד עגבניות:
מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
טועמים ומתקנים תיבול.
את הגבינה מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מרפדים מסננת עם 3 שכבות של נייר סופג, מעבירים את הגבינה אל המסננת ומשהים ללילה.

הרכבת המנה:
ברינג בגודל הרצוי מניחים פרוסת חציל, מעל מזלפים גבינה בעובי של 1 ס"מ, מעל מזלפים טפנד עגבניות ומעל שוב פרוסת חציל ושוב גבינה ואז טפנד זיתים ושוב גבינה, מסיימים בפרוסת חציל.
מכינים כך את כל המנות ומניחים במקרר ללילה.
משחררים מהרינג מעל צלחת הגשה ומגישים עם שקית צנימים.



0 תגובות